Fuar Taşımacılığı
Fuarcılıkta geçen 150 yıllık süreçte ulusal ve uluslararası ekonomide rekabet içinde olan sayısız firma, ürünlerini pazarlamak için farklı pazar arayışı içerisinde bulundular. İçinde bulundukları pazarların rekabet koşullarına uyum sağlamak doğru strateji, ekonomik politika belirlenmesi ve ürünün kendisi kadar ürünün tanıtımı da önemlidir. Hedefte olan pazarlara üretilen ürünleri pazarlamak için hedef kitleye tanıtmak gerekir tam bu noktada Fuar Lojistiği devreye giriyor.
Türkiye’de 1960‘dan itibariyle fuar lojistiği bulunmakla beraber 1990 yılına gelmemizle birçok firmanın fuar lojistiğine ilgisi artmış ve ülkemizde yaygınlaşmıştır.
Fuar lojistik iş dünyasında malın üretimi kadar firmadan reklamı, tanıtımı ve kendini diğer firmalardan farklı olarak gösterip rakipleriyle rekabet avantajı sağlayacak her türlü planlama ve koordinasyonu içermektedir.
Fuarda satıcı ve alıcının bir araya gelmesi, sergilenen ürünlere göre ihtiyacı olan ya da ürünleri talep eden kişilerin bir araya gelmesi önemlidir. Fuar lojistiğinde kullanılacak araçların yük takibi ve izlenme olanağı olması firmanın gereken teknoloji donanımına sahip olması, 7/24 hizmet verebiliyor olması müşterilerimizin internet üzerinden ürünlerini takip edebiliyor olması müşterilerin olası soru ve sorunlarına yardımcı olacaktır.
Ulaşımda kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımı gibi çeşitli taşıma olanakları vardır. Ulaşım yolları birbirleriyle entegre edilmiş bir biçimde olup bu sergilenecek ürünün zamanında telsim edilmesi ve kaliteli taşımacılık yapılmasına dikkat edilmelidir. Sergilenen ürünlerin lokal ve global gümrükleme süreçleri, sevk belgelerinin hazırlanması, adresten alınıp standa teslim edilmesi ve stanttan sonra tekrar kurum ya da kuruluşa teslimi sağlanır. Bu tür işletmelerde görev alan personellerin alanında uzman olması, sergilenecek her türlü malzemenin depolama, paketleme, etiketleme, taşıma, sergileme ve sergi sonrası tekrar kurum ya da kuruluşa geri iade etme aşamalarında son derece özen ve dikkat gerektirdiğinden çalışan personelin özverili ve donanımlı eleman olması gerekir. Ayrıca ürünlerin depolama, paketleme, taşıma gibi aşamalarda zarar gören veya kırılan malzemeler için sigorta yapılmasında fayda vardır. Geçmişte taşınan ürünlerin hasar görmesi ve kırılması durumunda şirketlere büyük zararlar verdiği görülmüştür.
Yurtdışında yapılacak olan fuar ve sergilerin lojistiğinde birçok ülkenin fuar lojistiğiyle ilgili tamamen onların standartlarına uygun evraklar düzenlenmesi, etiketlenmesi, onların standartlarına uygun ambalajlanma şekli gibi birçok uluslararası detaylara dikkat edilmelidir.
FSP LOGISTICS 15 yıllık fuar lojistik deneyimiyle yapılan dünya çapında yapmış bulunduğu anlaşmalarıyla tanınmış bir lojistik firmasıdır. Yaptığı çalışmalarda gerek anketlerle gerek yapılan geri dönüşlerle %100 müşteri memnuniyeti sağlamış, büyük fuarlara imza atmış ve 650 acentesiyle sektörde lider konumuna gelmiş rakipsiz bir firmadır.
FSP LOGISTICS 6 kıtada 125 ülkeye ulaşmış fuar lojistiği işini ilk günden beri A kalite hizmet sunan yerli ve milli gururumuzdur. Ulaşılan 1200 müşteri ve 11.000 teslimatla depolama, paketleme, etiketleme gibi aşamalarında IATA, CMR ve B/L gibi kendi alanında uzman sigorta şirketleriyle çalışıp bütün mevzuata olan hakimiyeti sayesinde olası sorun ve problemleri ortadan kaldırmıştır.
FSP LOGISTICS 2250 fuar düzenlemiş ve gerek ulaşım konusunda (Deniz yolunda; Türkiye’deki bütün limanların yanında dünya deniz yollarında FCL ve LCL gibi uluslararası limanları kullanarak, Hava yolunda ise IATA acente ağı sayesinde hava ulaşımında ) en kaliteli ve en uygun fiyatla hizmet sunmaktadır. FSP LOGISTICS fuarlarında yaptığı ithalat ve ihracat amaçlı gabari dışı kabul edilen ağır ve büyük yükleri en kısa zamanda, en uygun maliyete ve en kaliteli şekilde istenen yere tam zamanında ulaştırmaktadır.
FSP LOGISTICS profesyonel ekibinin ileriyi görme ve dünya pazarlarını iyi tahlil etme yetenekleriyle akıllıca yatırımları sayesinde dünya çapında kilit noktada yer almaktadır.